Måttagningsguide – Herr

Ta dina mått, herr

Denna guide visar hur du tar dina kroppsmått korrekt. För att hitta exakt rätt passform är det viktigt kroppsmåtten är exakta, så var noggrann när du mäter. Uppdatera även måtten regelbundet.

När du har korrekta mått kan du sedan hitta din svenska klädstorlek här.Så här mäter du

Först behöver du ett måttband, en stor spegel, och papper och penna. Mät först bröstvidd, midjemått och höftmått, enligt bilden och beskrivningen nedan. För att hitta din storlek, sätt sedan in måtten i tabellen här.

1. Halsen

Mät med måttbandet runt halsen. Om du vill ha en lite lösare krage kan du sätta ett finger mellan måttbandet och halsen.

2. Bröstvidden

Mät med måttbandet över bröstet där det är som bredast. Måttbandet får inte vara för hårt åtdraget, men heller inte hänga för löst. Kontrollera i spegeln att måttbandet sitter vågrätt runt ryggen. Andas ut och var avslappnad när du mäter.

3. Midjan

Mät med måttbandet runt midjan där den är som smalast, oftast strax ovanför naveln. Håll inte andan medan du mäter, och mät inte direkt efter en större måltid.

4. Höfterna

Höftmåttet mäter du runt stuss/höfter där de är som bredast (ca 20 cm under midjan, för vuxna).

5. Innersöm

Innersömmen, längs med benets insida, mäter du enklast på ett par byxor som passar. Mät från grenen ned till byxans nederkant.